#kézműves csokoládé

Lehet jó csoki nélkül élni, csak nem érdemes
 

Lehet jó csoki nélkül élni, csak nem érdemes

Erős kakaóillat lengi körül a Rózsavölgyi csokoládé műhelyét a Soroksári úton. A frissen pörkölt kakaóbabnak van ilyen szaga. Ez jót jelez, hiszen innen (is) lehet tudni, hogy a kis családi vállalkozás valódi csokoládét készít, valódi kakaóbabból. Bepillantottunk a műhelyükbe, ahol a bonbonok, táblák, szobrok, forró csokoládék, drazsék és még sok minden más készül.

Ember Zoltán Ember Zoltán

Gombamód szaporodnak a pesti élvezetszaküzletek
 

Gombamód szaporodnak a pesti élvezetszaküzletek

Javában dúl a budapesti gasztroforradalom, melynek keretein belül sorra nyílnak a fővárosi csokoládéboltok. Mennyire sznob, ami kézműves? Miért jobb a trüffel a virágnál? És legfőképp, főzhető-e édességből pálinka? Nem reprezentatív beszámolónk a fővárosi csokoládéhajnal résztvevőiről.

hvg.hu hvg.hu